Haydi kızlar kalkin göbek atmaya oynamanin geldi vakti saati, haydi kızlar kalkın göbek atmaya hepimizin neşesi kına gecesi :) Ben her seferinde boşuna demiyorum bir daha evleneceğim diye. Şurda evleneli 2,5 sene oldu yeni yeni adetler :) Artık her kına bu şarkıyla başlar oldu.

 


    Eskiden kına gecesi denildiğinde yok ya hiç düşünmüyorum kına gecesi yapmayı derdim. O zamanlar düşündüğümde biraz çağ dışı gelirdi ne yalan söylim :) İş kapıya dayanınca benim o kadar müziği dans etmeyi seven birisi nadir bulunur arkadaşlarımda çok. Dedim Zeynep senin kınan olur hemde olay olur :) Gerçektende düğünümden bile daha çok eğlendiğim bir akşam geçirdim. Tam anlamıyla vur patlasın çal oynasındı :) Şimdi ise diyorum ki herkes nikah tazeler ben kına tazeleyeceğim. Kınalara doyamadım. Bu senede çok kınaya gittim. Ve ne yalan söylim kına organizasyonları artık gün geçtikçe daha da mükemmelleşiyor. Bir gün kendi kınamı başından sonuna anlatacağım aşamalarında neler yaptım başımdan neler geçti tecrübelerimi anlatacağım ama bugün size kına gecelerinde olmazsa olmaz aksesuarlar, misafirlerinize hediye olarak ne sunum yapabilirsiniz bunlardan bahsedeceğim.

 


    Kına denildiğinde kadın kadına eğlence, müzik, dans, biraz gözyaşı, bolca halay, bolca roman havası gelirdi aklımıza ama günümüzde artık kınamızda ne dağıtıcaz ilk akla gelen sorular beraberinde sorunlar arasında yer alır oldu. İtiraf edelim ki birbirimizle yarış haline girdik artık o şunu dağıttı benim ki daha iyi olsun demeden alamaz olduk kendimizi :) Bir kınanın değişmeyen geleneği kaftan, kına, kuruyemiş, tef ve halay mendilidir bana göre :) Artık kınalar hazır olarak süslü kartom kutularda çiçek, damat gelin figürlü olmak üzere hazır olarak satılıyor. Kendi el emeğim göz nurum olsun derseniz tül keseler, lateks,raketler veya inciler imdadınıza yetişecektir. Toz kınanızı keselerin içerisine koyduktan sonra zevkinizine göre alabileceğiniz rengarenk latekst ve roketlerle süsleyebilirsiniz. Yok ben uğraşmayayım hazır olsun derseniz; alternatif olarak size sitemizdende önerebileceğim; kaftan anahtarlık, bir yastıkda kocayalım sözünden yola çıkılarak hazırlanan küçük yastıklar, sedef kutu yada tef şapka içerisinde şekerler ve tabi son moda olan pleksi aynaları istediğiniz şekilde hazırlatıp üzerinede istediğiniz yazı ile kınada gelen misafirlerinize hediye edebilirsiniz.

 


    Konukları hallettiğimize göre organizasyonda neler kullanabiliriz? Halay mendili, kına yakıldıktan sonra üzerini kapatmak için rengarenk güller, gelinin arkadaşlarına tüllü yada şapkalı nedime taçları, yine bekar arkadaşlarınız için darısı başına listesi, dans etmeyi sevenler için Sharika dans kemerleri, konuşma balonları kına organizasyonuzu kuzursuz hale getirecektir benden söylemesi ;) 


    Bazı gelinlerimiz damatın kınada olmasını istemez bazı gelinlerimizde damat mutlaka katılsın diyenlerdense onlarada şahane bir önerim var :) Organizasyonunda tamda ortasında damat içeriye bir padişah kavuğu ile girebilir :) Eğlenceli olacağını şimdiden garanti ederim. Bir arkadaşımın kınasında şahit olmuştum ;)


    Yeni evlenicek olan gelin arkadaşlarım, gözlemlerim diyor ki kına olmadan asla ;) Siz siz olun kınanıza yapacacığınız masrafdan çekinmeyin. Şarkısı, türküsü neşesi bol hafızalarınızda kalıcak en güzel gününüz olacaktır.