Türkiye'de erkekliğe ilk adımın ritüelidir sünnet.  Hımmm düşündüm en başa geliyorum. Türkiyede erkek çouğunun olması soyadının devamı demektir. Gururdur, onurdur. Hal böle iken erkek çocuğun ilk heyecanlı günü sayılır sünnet.


    Bizim buralarda sünnet şaşalı bir durum'dur anlayacağınız. Büyük törendir. Hatta çocuğunun sünnetinde gelinlik damatlık giyen anne babalara bile rastladım. Olabilir tabi neden olmasın. Anlayacağınız düğünler kadar önemli kabul edilen bir gün. Peki biz bu önemli güne nasıl hazırlanmalıyız? Kimi aileler kallavi bir düğün yaparak, kimi aileler bütçelerine göre sadece mevlüt okutarak geçirebilir günü.  Her iki şekilde çok yaygın. Ama nerde olursa olsun sünnet süslemesi kutlanır. Önecelikle küçük erkeğin yatağından başlayalım. Etrafı fenerlerle süslemek eskiden beri yapılır. Fenerde şık durur hani :) Ponpon ve petek fener olarak çeşitli renklerde bulabilirsiniz. Evinizin yada düğün salonun girişine '' Hoşgeldiniz '' yazılı kapı süsü hazırlayabilirsiniz. Bu konudada alternatif çok. Keçeden, parlak kağıtlardan, pleksi aynadan yada hazır flamalarda kullanabilirsiniz. Hoşgeldiniz yazısının etrafını nazar boncuklu straforla süsleyebilir. Oğlunuzun isminide yine bu renkli straforlarda girişe asabilirsiniz. ''Oldu da bitti maşallah '' denir ya hani hep işte buna uygun olarak gelen konuklarda hatıra bir anı kalması adına nazar boncuğu desenli şık kadife kutunun içine badem şekeri konup misafirlere ikram edebilirsiniz. Çeşitli konuşma balonları ve büyük fotoğraf çerçeveleriyle anı köşenizi dolduracak fotoğraf karelerinize renkli görüntüler kazandırabilirsiniz. Yine sitemizden tehmin edebileceğiniz sünnet çocuğu figürlü gazoz açacağı ve anahtarlıklarda hediye olarak unutlmaz olabilir ;) Ve son olarak bir sünnetin olmazsa olması balon :) Nazar boncuğu desenli balonlar, Mavi, gold, silver rengleriyle folyo balonlarıda sizler için tehmin edebiliriz :)


    Eğer ki bir organizasyon firması ile anlaşmadıysanız evde, bir salon düğünü yada bir kır düğünü yapıp bütün organizasyonla baştan aşağıya oğlunuz için siz ilgilenmek istiyorsanız biz burdayız sizleri bu mutlu gününüzde bekliyoruz :) Oldu da bitti maşallah ... :)