Hayatında en çok hangi gün heyecanlandın diye sorsalar şüphesiz ki nişan günümü derdim. Bazılarınız için çok şaşırtıcı gelebilir ama ben düğün günümden bile daha çok heyecanlıydım nişan günümde. Çünkü nişan yüzüklerimizin takılacağı gün aynı zamanda isteme törenide beraberinde olacağı için kalbim ağızımda atıyordu.

 

   

    Tam 3 sene önce 15 Aralık 2012’de nişanlandım. Aileler ile yapılan şu meşhur çeyiz  alışverişlerini özet geçecek olursam benim çok da sıkıntı yaşadığım  bir konu olmadı gerçek anlamda ihtiyacım olan şeyleri aldım. Sandıkmış, pahalı aynalarmış, tüylü terliklermiş hem gereksiz buluyorum hem de tarzım değil ama tarzı olana saygımız sonsuz tabi. Ben nişan ve düğün sürecimde en çok tasarımlı şeyler yapmak istedim. Mutlaka içinde kendi fikrim kendi imzam olsun istedim. Tam bir anneanne sözüyle olaya gireceğim ama çok yakın zaman olmasına rağmen benim zamanımda bu kadar ayrıntı bu kadar alternatif yoktu. Pleksi ayna söz tepsileri, pleksi ayna baş harflerden yüzük yükseltileri bunları ben ucundan kaçıran tayfadanım. 3 sene önce ben kendi emeğimle kendi düşüncemle şunu yapsam şık olur şu daha bizi anlatır diye sürekli düşündüm. Şu an açıkça söylemem gerekirse her şey elinizin altında. Çünkü tutan bir şeyi ticarete dökmek biz Türklerin işi :) Gelelim neler hazırladığıma; o zaman üzeri isim yazılı şeker hamurundan yapılan kurabiyeler yeni trend olmuştu. Her yerde olmayan bu kurabiyeleri genelde butik pastaneler satıyordu ki bu yüzden fiyatları da oldukça yüksekdi. Yakın bir arkadaşımın da eli böyle şeylere baya yatkın zaten kendisi anaokulu öğretmeni el işleri ondan sorulur ben yaparım kurabiyelerini dedi. Sağ olsun o yapmıştı. Eğer sizin de böyle bir beceriniz merakınız varsa sitemizden ulaşabileceğiniz şeker hamurları ve kalıpları sayesinde sizde nişanda sunumlarınızın arasında bu fikri değerlendirebilirsiniz. Davetlilerime bir şey daha ikram etmek istiyordum hem içinde bizi barındıracak hem de herkesin sevdiği bir şey olsun istedim. Küçük cam sunum kavanozlarına yuvarlak şekerler koyup üzerine de yengemin tasarımını yapmış olduğu stickerleri yapıştırdım. Aynı tasarımı pastamızda ve yazının devamında bahsedeceğim büyük pankartta kullandık. O kadar çok içime sindi ki , herkes çok beğenmişti. Benden sonra çoğu arkadaşımda bu sunum kavanozu fikrini kullandı.

 

  

   

    Aralık  ayı malum hava soğuk. Fotoğraf çekimimizin dışarda olmasını  istememe rağmen stüdyo da olmuştu. Sonrasında fotoğrafları çok beğenmiştim. Stüdyo diye ön yargılı davranmayın profesyonel ellerde çekilen her fotoğraf karesi için mekan önemli değil çekilen eller önemlidir ;) Biz fotoğraf çekimine öğlen gittik nişanımız akşam olmuştu. Fotoğraf çekiminden sonra eve geldiğimde bütün sevdiğim insanları evimizde benim için hazırlanmış, şık, mis kokulu görünce heyecanım yerini gözyaşlarına bırakmıştı. Tabi serde ki o gurur ve makyajın akmaması gerektiğini düşününce hemen toparlamıştım kendimi. İstemeden sonra takılan yüzükler, çekilen fotoğraf kareleri hala anılarımın arasında. Gecesinde 50 kişilik bir gruptan oluşan kuzenler ve arkadaşlarla beraber güzel bir eğlence yemeği organize etmiştik. Kesinlikle unutamayacağım bir gece geçirdim hem biz hem de gelenler çok mutlu ayrıldılar geceden. Gecede süs olarak masaların üzerinde kırmızı mumlar ve kırmızı çubuk simlerle süslü kalpler vardı. Birde nişan şekerimizin üzerinde kullandığımız yengemin tasarımı olan bahsettiğim görseli girişe pankart olarak hazırlatmıştım. Onun önünde tüm dostlarımızla fotoğraf çektirdik. Buda aklınızda bulunan son alternatifim olsun.

      Evet heyecanlı arkadaşlarım, nişanına kınasına, nikahına gün sayan genç bayanlar elimden geldiğince heyecanınıza ortak olmak birazda fikir vermek istedim :) Bundan sonrası sizin ayırdığınız bütçenize ve zevkinize kalmış ;)

 

     Mutlu günler…